top of page
Candy Cotton

Rónai Orsolya vagyok Ének - Hangképző tanár és coach. 27 éve kezdtem énekelni, és 20 éve tanitok. Végzettségeimet, tanulmányaimat, Budapesten és Londonban végeztem
 

A Phoenix Vocal Studio egy hazai és nemzetközi énekiskola, ahol a regular vagy alap hangképzés mellett extreme és alternative hangképzési technikákat is tanitok, mint pl: különböző országok tradicionális torokéneklése, pop és rock rekesztési technikák, scream fajták.
27 évnyi énektanulást, hangképzést, 2 évtizednyi szakmai gyakorlatot és kutató munkàt tudhatok magam mögött. Mindezt 
Magyarorszàgon ès külföldön is orvosi vizsgálatokkal, bizonyítékokkal alátámasztva.
Azért tartom fontosnak a füll orr gégészekkel, foniáterekkel való együttműködést, és a folyamatos kutatást, mert olyan technikákat, hangképzési formákat tanulunk, amiről nagyon kevés kézzelfogható információ van. Magyarországon meg szinte semmi.

 

A Phoenix Vocal Studio "különlegessége" vagy koncepciója, úgy gondolom, 2 dologban rejlik,


Az egyik, a megértése a dolgoknak, annak amit gyakorlunk.

Meg akarom érteni hogyan működik a hang, a különfèle technikák, zenei stílusok, a hang többfèle módon történő képzése. 

Pl: Hogy bizonyos hangok hol szólalnak, meg melyik üregben? Mi történik ha csak ez az üreg van nyitva, mi történik ha az összeset megtöltöm? Mit változtat ez a hangzásomon? stb...
Tulajdonképpen szeretném megtanulni és megérteni, kimaxolni mindazt, ami a szakmám része. 

Ezért merem bátran és tudom hitelesen tanitani bármely alap és / vagy extreme vocal technikát, zenei stílust, mert értem, a hogyanját, értem, a hang és az adott technika működését. Tanárként az gondolom ez lenne az alap és a minimum.

 

A màsik, a folyamatos megoldásra és megújulásra való törekvés. Ez alatt azt értem, hogy ha a tanítványnak olyan problémája, vagy kérdése van amire ott épp nincs meg a válasz, akkor addig keressük, amíg meg nem találjuk. Tanár vagyok, azért jönnek hozzám, mert válaszokat várnának. Mindenki egyedi eset, más háttérrel, más problémákkal, más fizikummal, más akadályokkal, blokkokkal. Ezért IS fontos, hogy érts a szakmádhoz, mert akkor tudsz segíteni.

Sokan kezdik úgy, hogy “hány órát kell vegyek hogy…” Aki valaha elért valamit, tudja, hogy a jó eredményhez idő kell!  

A fejlődés egyéni tempóban történik, mert mindenki egyedi eset!

Ne arra figyelj mit nem tudsz még, hanem, hogy mi az amit már tudsz! (ez egy sokkal pozitívabb hozzáálláshoz és gyorsabb fejlődéshez vezető út) 

Minden zenei stilusra nyitott vagyok!

Mindegy ki milyen stílusban szeretne énekelni, mert minden stílusnak megvan a maga feladata, üzenete, szépsége és közönsége. És ha téged érdekel a saját hangod, ha van üzeneted amit közvetitenél, ha benne van a szived - lelked, személyeiséged, akkor az a produkció életre kel, és megjelenik a minőség.

 

Végzettségem / Képesitésem:

Szórakoztató zenész / Énekes (2006)

Tanár / Pedagógus (2007)

Life coach (2015 London UK)

Best Selling iró (2019) 

Lélekhang tanácsadó (2021)

Numerológia (2022)

Studentsphotos2021.jpg
  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page